Lauantaina ihana viikonloppu jatkui rapujuhlien merkeissä. Perheemme perinteiset rapujuhlat järjestetään joka vuosi ja lisähauskuutta juhlaan tuo vuosittain vaihtuva pukeutumisteema (mm. "Pistä se hassu hattu päähäsi" ja "Tule juhliin esiliinassa"-teemat!). Meidän perhe rakastaa rapuja! Vielä pari vuotta sitten saimme tuttavan kautta eläviä rapuja, mutta viimeisinä vuosina olemme turvautuneet pakasterapuihin. Rehellisyyden nimissä voin sanoa, että maultaan ne eivät juuri lainkaan eroa toisistaan, molemmista voi nauttia yhtä lailla. Lipstikkakeitosta on tullut rapujuhlien vakioalkuruoka, ohjeen lisään myöhemmin jos saan sen äidiltäni. Paksu, aromikas keitto maistuu hyvältä ja poistaa pahimman nälän, jotta rapujen syöntiin voi suhtautua sopivalla rentoudella. Jälkkäriksi söimme uunissa valmistettua suklaalla höystettyä hedelmäsalaattia.
Rapujuhlat alkoivat vasta illemmalla, joten lounaaksi söimme kotona avokadosalaattia.
Rapujuhlien antia
Äiti keittää lipstikkakeittoa, jonka valmistaminen on alkanut jo edellisenä iltana. Keittoa haudutettiin ainakin pari tuntia ennen syömistä.
Illan aikana juotiin kolmea eri valkoviiniä, joista yksi oli erinomainen Wolf Blassin Riesling. Rapujuhliin viiniä valitessa kannattaa kysyä Alkon myyjältä apua, sillä toimiva ja maistuva viini on tärkeä osa iltaa!
Sunnuntaina jäin vanhempieni luokse Mikon lähtiessä harrastuksiin. Valmistimme ihanan sunnuntaiaterian: valkosipuliperunoita ja isän marinoimaa nautaa erilaisilla kasvislisukkeilla. Vanhempani ovat mielestäni loistokokkeja ja heidän ruaanlaittoaan on mukava seurata. He ovat tehneet ruokaa niin paljon, että erilaiset kokeilut onnistuvat heiltä lähes poikkeuksetta.
Valkosipuliperunat
Isoja perunoita
2-3 dl ruokakermaa
Valkosipulia
Suolaa
Pippuria
Yhteen vuoalliseen tarvitaan noin 10-13 isoa perunaa.
Kuori, pese ja viipaloi perunat. Viipaloi tai murskaa runsaasti valkosipulia (itse käytin vuokaan noin viisi tai kuusi kynttä). Täytä vuoka kerroksittain: ensin reilu kerros perunoita, sitten päälle kynsi-pari valkosipulia, toista kolme tai neljä kertaa. Sekoita suolaa ja pippuria kermaan ja valuta se vuokaan niin, että nestettä näkyy ylimpien perunoiden väleistä, mutta ettei neste peitä perunoita. Laita vuoka uuniin 200 asteeseen noin tunniksi. Vuoka voi rauhassa muhia vielä jälkilämmöissäkin.
Kasvisherkkuja
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti