maanantai 15. marraskuuta 2010

Pikkujouluihastuksia




Vietimme viime lauantaina Mikon suvun pikkujouluja. Ilta kului mukavasti jutellessa, musisoidessa ja herkutellessa. Yhteisvoimin järjestetyllä illallisella syötiin perinteisiä jouluruokia: imellettyä perunalaatikkoa, bataatti- ja lanttulaatikoita, kinkkua, rosollia (josta en itse tosin välitä), graavilohta ja mäti-smetanalevitettä. Söin ehkä parhaita laatikoita ikinä, kyllä toiset osaavat! Jälkiruokana suklaakonvehteja, joulutorttuja ja pipareita sinihomejuuston kanssa, ihanaa! Tunnelma oli pehmeä ja lämmin. Glögiä ja punaviiniä, yhdessä laulelua. Mikon tädin miehen kanssa vedimme myös pienen ex tempore-keikan.

Mikon sisko suositteli meille tätä Expresso-punaviiniä ja AH! Se oli ihanaa! Pinotage-rypäleen mokkamaisuus korostui hienosti viinissä. Puolentoista litran viinipussi on kätevä kantaa mukana.

Perinteistä joulutunnelmaa oli ihana maistella jo nyt marraskuun alussa.

Meidän oli tarkoitus valmistaa graavilohi itse, mutta ajanpuutten vuoksi tyydyimme hakemaan lohet Mestarin Herkusta. Voin suositella, lohi oli tosi maistuvaa ja hyvin tehtyä.

Ei päivitystä ilman salaattikuvia...

Loppuun vielä kuva rennon vapaaillan ihanasta kevyestä salaatista. Siemenet tuovat salaattiin makua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti