perjantai 12. syyskuuta 2014

Suklaa + tuorejuusto + sitruuna = täydelliset browniet


Olin luvannut leipoa viikon takaisiin perheen rapujuhliin jotain jälkkäriä. Muulle perheelle maistuu kaikenlaiset herkut, mutta isäni ei ole kamalan perso makealle ja siksi halusin kehitellä jotain ei-liian-makeaa. Kehittelin tuhdin tummasuklaisen brownieleivoksen, jota raikasti sitruunainen tuorejuustokuorrute. Leivos sai todella paljon kehuja ja olin itsekin tosi tyytyväinen ikiomaan reseptiini! Tässä ohje helppoon ja makoisaan herkkuun:

Suklaabrowniet sitruuna-tuorejuustokuorrutteella

250 g tummaa suklaata
150 g voita
 2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
3 kananmunaa

Kuorrute:

Paketti mascarponea
3 ruokalusikallista lemon curdia

Paloittele 200 grammaa suklaata. Sulata voi kattilassa ja lisää lopuksi paloiteltu suklaa joukkoon. Sekoita miedolla lämmöllä kunnes suklaa on sulanut. Ota kattila liedeltä ja lisää sokeri, vehnäjauho ja munat. Sekoita tasaiseksi ja lisää lopuksi n. 50 grammaa pieniksi paloiksi tai muruiksi murskattua suklaata. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15-20 minuuttia pyöreässä, voidellussa piirakkavuoassa. Leivos on kypsä, kun sen pinta rakoilee, mutta puutikkuun ei kypsyyttä testatessa tartu sulaa taikinaa. Anna jäähtyä.

Kun leivos on kunnolla jäähtynyt, sekoita kuorrutteen ainekset keskenään sähkövatkaimella. Levitä kuorrute piirakan päälle ja anna tekeytyä jääkaapissa mielellään vähintään puoli tuntia.

Nammmmm!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti