keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Loimulohta kesän viimeiseltä päivältä



Tässä hieman kuvamaistiaisia yhdestä kesän mukavimmista reissuista. Olimme viettämässä kesän viimeistä päivää (syksyn tunsi jo iltatuulessa, mutta aurinko lämmitti yhä ihanasti) Mikon isän mökillä ystäväperheemme Sallan ja Juhon, Salme-vauvan ja Reino-koiran kanssa. Mökillä on mainiot puitteet loimulohen valmistamiseen, jotenkin siellä luonnon keskellä rauhallinen ja hidastempoinen ruuanlaitto on todella rentouttavaa. Loimulohen kanssa yritimme tehdä ihanasti kypsyneitä nuotiokasviksia, mutta ne paloivat! Hiiltyneen pinnan alla porkkanat ja perunat olivat kuitenkin todella maukkaita!






Lohen loimuttaminen on helppoa ja rentoa, tässä vinkki kaikille ensi kesän ykkösmökkiruuaksi!




Jälkiruokana maistelimme (suurella intohimolla, kuten kuvasta näkyy!) superhyvää suklaakakkua, jonka Salla ja Juho olivat leiponeet yllätykseksi. Jälkiruokaviskinä pojat herkuttelivat Mikon lempparilla, Bowmorella.

3 kommenttia:

  1. Kävin täällä kuolaamassa. Kiitos paljon etiketeistä. :) Loimulohi on tosiaan helppoa ja hyvää kesäruokaa. Nam! En ole ikinä uskaltanut maistaa sinisimpukoita, mutta tuon edellisen postauksen siivittämänä aion kyllä varmasti vielä kokeilla. Mulla ja miehellä on pieni vuohenjuusto-ongelma, mutta ollaan pohdittu, että johtuuko se juuri siitä, että joku "laadukkaampi" vuohenjuusto voisi maistua muulle kuin villasukalle. :D (Ei sillä että olisin joskus villasukkaa maistanut...)

    VastaaPoista
  2. Heip ja kiva kun taas kävit!
    Siinä on kyllä iiiiiiso ero, mitä vuohenjuustoa syö. Ne pienet, ohuet valmiiksipakatut pötköt maistuvat lähinnä valkohomejuustolle ja ovat jotenkin vähän äklöjä. Sen sijaan isot, murenevat ja aromikkaat kunnon vuohenjuustot ovat parasta herkkua! Niitä löytää ainakin isoista kaupoista yleensä juustohyllyltä, usen ne ovat kauoan itse paloittelemia ja pakkaamia.

    VastaaPoista
  3. Kesän viimeinen päivä oli ihana,
    kiitokset teille siitä!

    VastaaPoista