lauantai 30. lokakuuta 2010

Lempiviinejämme


Punaviinit

Me molemmat tykkäämme eniten punaviineistä, siksi suosikkejakin on useampi. Lempipunkkujamme yhdistää monipuolisuus ja täyteläisyys. Nämä punaviinit käyvät niin ruoka- kuin seurustelu- ja juustoviineiksi.

Cafe Culture Pinotage, 9,99 €, Etelä-Afrikka



Cafe on mielestäni parhaimpia viinejä niin maisteluun tottuneille kuin vasta-alkajillekin. Sen mokka-arominen pehmeä maku on suorastaan herkullinen. Tätä täyteläistä viiniä juomme mieluiten suklaisten jälkiruokien, juustojen tai muiden naposteltavien kanssa. Sellaisille, jotka eivät ole paljon juoneet viinejä, Cafe Culture on hyvä viinituttavuus, sillä siitä on hyvin helppo löytää mokkainen ja paahteinen aromi.

KWV Pinotage, 9,99 €, Etelä-Afrikka



Myöskin täyteläinen pinotage, joka on mielettömän hyvää esimerkiksi naudanlihapihvien kanssa. Viini on todella aromikas, mutta ei niin makea kuin Cafe, joten se sopii paremmin aterioille, kuin jälkiruokapöytään. KWV sopii myös juustotarjottimen kumppaniksi. Myös tässä viinissä on löydettävissä pinotage-rypäleelle tyypillinen savuisuus ja paahteisuus.

Hob Nob Cabernet Sauvignon, 8,98 €, Ranska



Kuten olen jo aiemmin blogissamme todennut, uusin ihastuksemme on ranskalainen Hob Nob. Se on täyteläinen, marjainen ja mausteinen viini, joka maistuu sekä juustojen että aromikkaiden liha- tai kasvisruokien kanssa.

Santa Cecilia de Tarapacá Cabernet Sauvignon, 6,39 €, Chile



Tämä keskitäyteläinen viini on yksi parhaista edullisista, jota suosittelen usein tutuillekin. Sitä on miellyttävä juoda ja se on mukavan monipuolinen. Selkeimpänä makuna viinissä on herukka.

Valkoviinit

Olemme saaneet tutustua Torresin viineihin kahdessa erityisessä tilaisuudessa: Torresin viinitilalla Espanjassa ja Jyväskylän viiniklubin maistelutilaisuudessa, jossa aiheena olivat Torresin viinit. Minulla uutena ihastuksena ovat Ranskan Alsace-alueen valkoviinit, joista en osaa nostaa tiettyä lempparia. Alsace-viinit tunnistaa pullon muodosta. Alueen viinit ovat todella ekologisesti viljeltyjä, mutta luomumerkintää niillä ei ole, sillä huonon sadon vuosina joudutaan toisinaan luonnonmukaisuudesta tinkimään.

Torres Viña Esmeralda, 9,99 €, Espanja



Katalonialainen muscat-gewürztraminer (85%/15%) sopii hyvin äyriäisten ja salaattien kanssa. Se on raikas, puolikuiva valkkari, johon ihastuimme vieraillessamme Torresin viinitilalla Espanjassa. Mikko ei ollut ennen tämän viinin löytämistä nauttinut kunnolla yhdestäkään valkoviinistä, mutta tähän hän ihastui!


Torres Waltraud Riesling, 14,50 €, Espanja



Maistelussa ylivoimaiseksi suosikiksemme nousi Waltraud Riesling. Emme ole maistelun jälkeen kokeilleet valkoviiniä, mutta se jäi vahvaksi mieleemme. Puolikuiva, hunajainen viini on herkullinen niin seurustelujuomana kuin kevyen ruuan kanssa.

Wolfberger Muscat, 10,99 € ja Pfaffenheim Pinot Blanc, 10,99 €, Ranska, Alsace



Kuohuviini

Fresita, 9,98 €, Chile



Fresita on kertakaikkisen ihana kuohuviini! Murskatut luomumansikat tekevät juomasta hileisen ja herkullisen. Viini on makea mutta raikas. Sopii juhlajuomaksi ja jälkiruokien kanssa. Fresitan alkoholipitoisuus on normaalia kuoharia alhaisempi (8 t-%).


(Kuvat Alkon nettisivuilta)

1 kommentti: