maanantai 7. maaliskuuta 2011

Italialaista illallista, herkkuviinejä ja inspiraatiota juureksista!



Italialainen illallinen

Kokeilimme taannoin ystäväpariskuntamme kanssa Glorian Ruoka ja Viini -lehden italialaista menua, jossa pääpainossa olivat kasvikset. Menun aloittivat vuohenjuustolla kuorrutetut fenkolit ja prosciuttomurske, pääruokana herkuteltiin ihanalla voisella porkkanatuorepastalla. Jälkiruoaksi teimme kevyehköt suklaa-kahvipirtelöt. Sekä alku- että pääruuan kanssa nautimme lehden suosittelemaa iltalialaista Zenato Pinot Grigiota (10,99), joka sopi ateriaan loistavasti! Raikas, hedelmäinen ja hapokas viini oli erinomainen valinta ja voinkin suositella tätä viiniä sekä seurustelujuomaksi että juustoisen kasvisruuan kumppaniksi. Ohjeet lisään paremmalla ajalla, tässä muutama kuva italialaiselta illalliseltamme.


Fenkoleita keitettiin kymmenisen minuutin ajan sitruunan ja timjamin kanssa
Kasvissyöjän alkupalassa prosciuttomurska korvattiin suolapähkinöillä

Helpot ja herkulliset kahvipirtelöt

Ihana punaviini!

Meille muuten suositeltiin kuulemma aivan ihanaa punaviiniä ja päätimmekin heti testata sen. Kyseessä on Villa San-Juliette Petite Sirah 2008 (13,49), kalifornialainen täyteläinen viini jota Alkon sivuilla suositellaan erilaisten liharuokien kanssa nautittavaksi. Me joimme viiniä kevyen juuressalaatin ja sämpylöiden kanssa ja kävi myös ilmi, että tämä ihmeviini maistuu hyvältä myös mm. lakritsin kanssa! Viini on todella tuhtia ja sakkaista, sen maku on todella mustaherukkainen ja maussa on muun muassa vaniljaa, tummia marjoja ja aavistus mokkaa.


Suomalaisia juureksia

Lopuksi vielä kuva ja pikainen ohje helppoon ja maukkaaseen juuresruokaan, johon saimme inspiraation Jamie Oliverin ruokaohjelmasta.

Paloittele punajuuria, porkkanoita ja lanttua. Kaada juurekset kulhoon ja lisää joukkoon reilu loraus oliiviöljyä, balsamiviinietikkaa, timjamia, rosmariinia, mustapippuria ja suolaa. Säästä kulhon pohjalle jäänyt öljy-etikkaneste. Paista uunissa reilussa 200 asteessa kunnes kasvikset ovat pehmenneet (n. 30 minuuttia). Mausta valitsemasi lihapihvit (me kokeilimme tällä kertaa porsaan ulkofileetä, mutta paremmin sopisi ehkä tuhdimpi liha tai vaikka broileri) pippurilla, suolalla ja salvian lehdellä sekä yli jääneellä öljy-etikkaseoksella, paista molemmin puolin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti