maanantai 4. huhtikuuta 2011

Lohta juuressalaattipedillä

Kevät on harpponut eteenpäin huimaa vauhtia ja ruokablogi on lähinnä lomaillut viime viikot. Ruokaa on kyllä tullut kokkailtua ja joitakin nappiosumia tehtyä, mutta eihän sitä aina jaksata raportoida! Pakko kuitenkin laittaa kuva ja ohje ihanasta ruuasta, jota kokkailin rakkaille opiskelukavereilleni tyttöjen iltaa viettäessä. Inspiraation ruokaan sain Piia-serkultani, joka on paitsi käsityöhullu (kuten ihanasta Piipadoo-blogissa voi huomata), myös loistava kokkailija. Teimme taannoin Piian ja hänen miehensä kanssa ihanaa juuressalaattia, jonka veikkasin olevan mainio kumppani lohelle.

Lohimedaljongit juuressalaattipedillä

Pilko palasiksi porkkanoita, punajuurta, lanttua ja punasipulia. Heitä pellille, lisää oliiviöljyä, mustapippuria, siirappia ja suolaa. Paista reilussa 200 asteessa puolisen tuntia tai kunnes juurekset ovat sisältä pehmeitä ja päältä hieman rapeita.

Valmista salaattipohja, johon tulee rucolaa, herneenversoja ja jäävuorisalaattia (kutakin saman verran, tein ison satsin joten laitoin kaikkia yhden ruukun), hunajaa, oliiviöljyä, balsamiviinietikkaa ja mustapippuria.

Paista lohimedaljongit (tai lohifileet) kypsiksi pannulla ja lisää toiselle puolelle hieman suolaa ja pippuria. Asettele salaatti lautasen pohjalle, lisää päälle juurekset ja viimeiseksi medaljonki. Älä sammuta pannua, jolla olet paistanut kalan, vaan lisää sekaan valmis-hollandaisekastikkeen ainekset (itse käytin Blå Bandin Hollandaisea) sekä purkki luomuruokakermaa. Kiehauta kastike ja kaada kunkin annoksen päälle.

Tarjoile Alsace-alueen valkoviinin kanssa, itse valitsin Dopff & Irion Muscatin (10,95), jonka hapokkuus ja sitruksisuus toimivat annoksen kanssa täydellisesti!


Nyt takaisin rennon illan viettoon, ohjelmassa leffan katsominen paahdettujen ja maustettujen pähkinöiden kanssa. Yritän joku päivä laittaa herkkupähkinöiden ohjetta tänne!

1 kommentti:

  1. Minäkin kokeilin lohen kanssa muutama viikko sitten ja toimi hyvin!

    <3 Piia

    VastaaPoista