maanantai 29. marraskuuta 2010

Täydellinen pihviateria!




Valmistimme taannoin ehkä onnistuneimman pihviateriamme: alkupalaksi kevyt rucolasalaatti, pääruuaksi liekitettyjä härän sisäfileepihvejä pippuri-kermakastikkeessa uunipaistettujen bataattilohkojen ja porkkana-sipulihöystön kera.

Rucolasalaatti


Jäävuorisalaattia
Rucolaa
Sitruunapippuria
Punaviinietikkaa
Oliiviöljyä
Hunajaa

Revi jäävuorisalaatti ja rucola astiaan. Lisää mausteet. Nauti kevyeni alkupalasalaattina.

Uunibataatit

Leikkaa yksi bataatti paksuiksi lohkoiksi. Pyörittele oliiviöljyssä, lisää suolaa ja pippuria. Paista uunissa n. 225 asteessa parikymmentä minuuttia, kunnes bataatit ovat pinnalta rapeita ja sisältä pehmeitä.

Viskissä liekitetyt sisäfileepihvit



Pihvit paistettiin mediumeiksi, pannulle lisättiin pari senttilitraa viskiä, hipaistiin palavalla tulitikulla ja annettiin liekkien leimahdella. Kun pihvit olivat valmiit ja aseteltu lautaselle, kaadettiin pannulle pari desiä ruokakermaa ja annettiin kiehahtaa. Bataatit paistettiin uunissa isohkoina lohkoina parikymmentä minuuttia. Ruuan sydän oli makea porkkana-sipulihöystö, ohje alla. Pippurinen pihvi, pehmeä bataatti ja makean mausteinen höystö toimivat yhdessä täydellisesti!

Porkkana-sipulihöystö



Muutama iso porkkana ohueiksi viipaloituna
Yksi hopeasipuli viipaloituna
Musta- ja valkopippuria, suolaa
Indian pale ale-olutta tai muuta aromikasta olutta
Siirappia

Keitä porkkanoita ja sipuleita mahdollisimman vähässä vedessä (niin, että ainekset jäävät juuri ja juuri pinnan alle) kymmenisen minuuttia. Kun porkkanat alkavat pehmetä, lisää joukkoon desi tai kaksi olutta. Lorauta reilusti siirappia mukaan, ripottele suolaa ja pippuria joukkoon. Anna hautua 10-20 minuuttia. Porkkanat eivät saa mennä muusiksi, mutta niiden on hyvä olla todella pehmeitä ja hyvin hautuneita.

Tarjoile lisukkeena haluamasi ruuan kanssa.


Ruokajuomat


Mikko on tykästynyt tänä talvena amerikkalaiseen Goose Island-olutmerkkiin. Illan aikana maisteltiin Goose Island Indian Pale Ale -olutta ja kokeiltiin myös Summertime-olutta. Jälkimmäinen on kevyempi ja kesäisempi, Ipa aromikas ja mausteinen. Ruokaviininä nautimme Cameleon Cabernet Sauvignonia (Argentiina, 8,98 €). Pehmeä ja täyteläinen luomuviini sopii erinomaisesti pihvin kanssa. Se on marjainen ja lämmin viini, josta voi nauttia myös joulunajan seurustelujuomana.

Kuva Alkon sivuilta.

Huomenna juhlimme pikkujouluja Herrain ilta-teemalla, luvassa on herrasmiesmäistä seurustelua ja herkuttelua, joten kuvia ja tunnelmia on varmaankin luvassa myös blogiin! Hyvää viikonloppua kaikille!

<3:>

1 kommentti:

  1. Kiinnostaisi mille näytti höystö lautasella, millainen oli lopputulos?

    VastaaPoista