perjantai 17. helmikuuta 2012

Herkkupastaa ja Figaron viinibistro

Varoitus karppaajille: tämä pasta ei ole teitä varten!


2 pkt tuorepastaa (yksi pinaattipasta, yksi perustuorepasta)
Pari pakettia chorizoaa (me kokeilimme ihan vaan Pirkan paketteja, valmiiksi viipaloituja)
Paketti kotimaisia luomukirsikkatomaatteja
Aurinkokuivattua tomaattia
Valkosipulia
Punasipuli
1 prk ranskankermaa
1 prk luomuruokakermaa
Tuoretta rucolaa
Parmesanlastuja

Paista voissa tai öljyssä paloitellut chorizot ja sipulit. Heitä sekaan tomaatit, paista heti. Lisää joukkoon kermat ja anna hautua kymmenisen minuuttia. Kiehauta vesi kattilassa ja keitä tuorepastaa ohjeen mukaan (2-3 minuuttia). Valuta pasta ja kaada se tarjoilukulhoon, lisää sekaan chorizokastike ja sekoita. Peittele pasta ruukullisella rucolaa ja parilla tuhdilla kourallisella parmesaania. Tarjoile hyvän italialaisen tai espanjalaisen viinin kanssa (me nautimme ruuan kanssa tätä).


Maukasta pastaa seurasi vierailu uuteen jyväskyläläisravintolaan, Figaro Winebistroon. Jyväskylään onkin kaivattu kohtuuhintaista ja laadukasta hyvän palvelun viiniravintolaa. Viinejä voi maistella kahdeksan senttilitran laseissa, joiden hinta vaihtelee neljän ja kahdeksan euron välillä. Näin pääsee maistamaan useampaa viiniä ilman huolta "makuaistin heikkenemisestä". Viinin kanssa maistelimme kolmea eri juustoa, joiden kappalehinta on neljä euroa. Suosittelemme lämpimästi viinibistroa sekä ruokailijoille että maistelijoille!

1 kommentti:

  1. Taidatte olla aikamoisia viinisieppoja... t.salainen... pekka...

    VastaaPoista