keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Kesähitti kaalista


Meidän perheen ehdoton kesähitti on spontaanisti kehittelemäni kaali-nuudeliwokki(sörsseli). Suikaloitu ja paistettu kaali tuo ruokaan helposti aasialaista vivahdetta, on täyttävää ja edullista. Voit vaihdella käyttämiäsi kasviksia: itse olen kokeillut tätä mm. kesäkurpitsan, porkkanan, paprikan, punasipulin, purjon, kevätsipulin kanssa. Tofun sijaan voit kokeilla myös broilerisuikaleita tai rapuja. Tämä maukas wokki maustetaan sweet chili saucella ja limellä, joten helpolla päästään myös maustamisen kanssa.

Kesäinen kaaliwok (n. 4-6 hlö)

Varhaiskaali
Paprika
Kaksi porkkanaa
Sipuli (puna-, purjo- tai kevätsipuli käy mainiosti)
Muutama valkosipulinkynsi
Loraus rypsi- tai seesamöljyä
Kokojyvänuudeleita
Paketti tofua
Mustapippuria
(Suolaa)
Sweet chili saucea (Aroin aito soossi on ihanan tulista ja maukasta)
Limeä

Pilko kaali ja muut kasvikset ohuiksi suikaleiksi. Porkkana kannattaa suikaloida kuorimaveitsellä ja juustohöylällä. Paista pannulla öljyssä n. 10 minuuttia välillä kasviksia käännellen. Lisää keitetyt nuudelit ja paloiteltu tofu pannulle. Paista vielä hetki, kunnes tofu on saanut hieman väriä. Mausta pippurilla, chilikastikkeella ja limellä. Perheen pienimmille tarjoillessa erottele joukosta kaali, jota ei suositella alle yksivuotiaille.

Juomasuositus: Sol tai muu meksikolaisolut limeviipaleella, tai ihana Neiss Pinot Noir Rosé (13,99 €). Jälkimmäinen sopii muuten kaikkeen kesäiseen nautiskeluun, raikas ja hapokkaan mansikkainen herkkuviini!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti