keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Suussa sulava suklaafondant


Kesä on ollut säiden puolesta aika kamala. Harmaa ja sateinen, kylmä. Kun siihen lisätään suursiivous- ja remonttistressi ja päälle isketään typerä parkkisakko, alkavat lomafiilikset karista kivasti. Mikä neuvoksi? No tietenkin suklaa!

Kehittelin eilisillan kurjuuskarkottimeksi suussasulavan minttusuklaaleivoksen, jossa ihanan rapeaksi paistuneen kuoren alla piilee juokseva suklaalähde. Kurjuuden mukana katosi myös suklaahimo, sen verran tuhti herkku on kyseessä. 


Suussa sulava suklaafondant (kahdelle)

n. 100 g tummaa suklaata minttutäytteellä (esim. Pirkka Dark Mint)
50 g voita
1 kananmuna
Vajaa desi ruokosokeria (tavallinen kelpaa)
Reilu ruokalusikallinen vehnäjauhoa (tai gluteiinitonta jauhoseosta)
1 tl vaniljasokeria

Voitele kaksi syvää parin-kolmen desin uuninkestävää kulhoa tai kippoa. Ripottele pohjalle hieman ruokosokeria. Sulata mikrossa varoen voi ja suklaa, sekoita. Vatkaa kevyesti muna, sokeri, vehnäjauho ja vaniljasokeri. Lisää lopuksi suklaa-voisula. Kaada löysä taikina kulhoihin ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 8-10 minuuttia. Kun leivoksen pinta on hieman koholla ja rakoilee, on leivos valmis. Sisältä fondant on juokseva. Anna jäähtyä hetki ja nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti