keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Kesän paras salaatti - Isin ja äidin herkku



Mikko valmisti minulle äitienpäivänä salaatin, joka on jäänyt ehdottomaksi lempparikseni. Pääosaa äitienpäiväsalaatissa näyttelevät aurajuusto, rypäleet, päärynä ja paahdetut pähkinät. Olen menettänyt sydämeni sinihomejuuston ja makeiden hedelmien vastustamattomalle yhdistelmälle. Näin kesäaikaan halusimme lisätä salaattiin mansikoita, ja avokadot tuovat ruokaan tuhtiutta. Kokeile heti!

Herkkusalaatti (kahdelle, lisukkeena neljälle)

Ruukullinen rucolaa
Ruukullinen jääsalaattia
Kaksi kourallista mansikoita
Kaksi kourallista rypäleitä
Päärynä
(Avokado)
Saksanpähkinöitä
Vajaa pussi aurajuustomuruja
Oliiviöljyä
Hunajaa
Punaviinietikkaa
(Sitruuna- tai limemehua)
Mustapippuria
Ripaus merisuolaa

Revi salaatit kulhoon. Lisää paloitellut hedelmät ja aurajuustomurut. Lorauta kastikeaineksia salaattiin ja sekoita. Paahda saksanpähkinöitä muutama minuutti kuumalla pannulla (lorauta pannulle hieman rypsiöljyä) ja lisää salaattiin.

ps. Laiska kokki korvaa paahdetut saksanpähkinät valmiiksi pussitetuilla suolapähkinöillä.
pps. Hedelmistä valmistuu ohessa helppo välipala pikkuisille



1 kommentti: