maanantai 20. syyskuuta 2010

Annen oranssi pasta ravuilla ja kasviksilla


Yksi lempikokkailuistani ovat thai-henkiset jättikatkaravunpyrstöt. Tykkään tehdä niitä pelkiltään alkupalaksi, mutta tällä kertaa ravut pääsivät pastan kylkiäisiksi. Thai-ruuan kanssa parasta juomaa ovat siiderit ja kevyet oluet. Myös kevyt valkoviini toimi pasta-aterian kanssa.

Annen thaikkuravut

Pakastettuja jättikatkaravun pyrstöjä

Marinadi:
Currytahnaa
Oliiviöljyä
Pilkottua chilipaprikaa
Suolaa
Sitruuna- tai limemehua
Mustapippuria
Valkosipulia

Kiehauta pakasteravut parissa minuutissa tai anna niiden sulaa kylmässä vedessä vartin ajan. Jos ravut ovat kuorellisia, irroita kuori.


Ravut marinadissa ennen paistamista

Tee marinadi syvään lautaseen tai pieneen kulhoon. Tuliseen marinadiin voi huoletta laittaa pari ruokalusikallista currytahnaa ja kokonaisen chilipaprikan. Itse olen hieman herkkä liian tuliselle ruualle, joten laitan currytahnaa pari teelusikallista ja noin puolikkaan chilin. Lorauta astiaan reilusti oliiviöljyä ja noin teelusikallinen sitrusmehua. Murskaa sekaan valkosipulia - jälleen oman maun mukaan, itse laitan kokonaisen kynnettömän tai neljä-viisi valkosipulin kynttä. Ripottele sekaan mustapippuria ja teelusikallinen suolaa. Sekoita ainekset ja lisää ravut joukkoon. Pyörittele rapuja niin, että ne ovat kokonaan marinadin peitossa ja anna levätä noin vartin verran.

Paista rapuja ja marinadia viidestä kymmeneen minuuttia. Nam!

Rapu-kasvispasta

Rapujen lisäksi heitin pannulle paistumaan luumutomaatteja ja minimaisseja. Ne saivat marinadista mukavasti aromia. Kaadoin pannulle ihanaa kolmen juuston ruokakermaa (Valion) ja annoin ruuan hetken hautua. Lisukkeeksi keitin tomaattista tuorepastaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti