maanantai 6. syyskuuta 2010

Synttäri-illallinen bändikavereiden kanssa


Tänään palasin aktiivisen yliopisto-opiskelijan arkeen, mikä tuntuukin pitkän kesän jälkeen todella hyvältä! Edeltävä viikonloppu oli mainio päätös lomalle, sillä pääsimme joka päivä herkuttelemaan!

Perjantaina juhlistimme kitaristiystäväni Arskan syntymäpäiviä illallisella. Arska saapui hyvissä ajoin paikalle ja pääsi itse valmistamaan juhlaillallistaan! Kunnon miehelle pitää järjestää kunnon lihamenu, joten päätin tehdä ihanaa sipuli-sieni-lihapataa (reseptiä en laita ainakaan vielä, sillä en ole kysynyt lupaa sen julkaisemiseen). Alkuruuaksi teimme kevyen salaatin, johon tuli herneenversoja, pikkutomaatteja, jäävuorisalaattia ja omaa lempikastikettani. Jälkkäriksi teimme karamellisoituja ananaksia jäätelön kanssa. Myönnettäköön, että alunperin tarkoituksemme oli liekittää ananakset viskissä, mutta epäonnistuimme! Epäonnistumista analysoitiin jälkikäteen kokkiystävämme kanssa, joten ehkä ensi kerralla voimme laittaa onnistuneesta liekityksestä kuvia! Alku- ja pääruuan kanssa nautimme ihanaa KVW:n Pinotagea, joka on myöskin yksi lemppareistani. Mielestäni KVW sopii erityisesti maukkaan liharuuan kanssa ja sen pieni makeus toimi sipulilla, sienillä ja smetanalla höystettyyn lihapataan. Jälkiruuan kanssa kokeilimme espanjalaista Reymos Moscatel-kuohuviiniä, joka osoittautui todella ihanaksi kuohariksi! Kukaan meistä ei yleensä välitä makeista kuohuviineistä, mutta jokin Reymosissa toimi. Makeudestaan huolimatta se oli raikasta ja herkullista. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan Reymosia hedelmäisten jälkiruokien kanssa!



Kevyt alkusalaatti

Jäävuorisalaattia
Herneenversoja (leikkaa versot lyhyiksi, jotta niiden syöminen on miellyttävämpää)
Mini- tai luumutomaatteja
Juoksevaa hunajaa
Sitruunamehua
Oliiviöljyä
Mustapippuria

En ole koskaan välittänyt vahvoista salaatinkastikkeista ja niiden kaloripitoisuuden vuoksi en ole lähtenyt niihin totuttelemaankin. Tykkään kuitenkin maustaa salaatin sitruunamehulla, juoksevalla hunajalla ja oliiviöljyllä, suosittelen kokeilemaan! Sitruunamehu on minun raikkaampi etikankorvikkeeni. Herneenversot ovat ihana ja maukas lisä salaatteihin.

Karamellisoidut ananakset jäätelön kera



Lämmitä paistinpannu liedellä ja anna ison nokareen voita sulaa pannulla. Lisää pari ruokalusikallista fariinisokeria ja sekoittele, kunnes sokeri sulaa voin sekaan. Heitä pannulle ananaspaloja ja paista muutaman minuutin ajan välillä ananaksia seoksessa pyöritellen. Tarjoa vaniljajäätelön kera. Ihanaa ja helppoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti