maanantai 18. huhtikuuta 2011

Tee se itse.


Viime viikonloppuna aloitimme pienen Tee se itse -projektin, laitoimme nimittäin muutamia yrttejä, chilejä ja ituja itämään. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaisesti (mitä hieman epäilen, sillä en ole koskaan ollut kovin hyvä kasvien kanssa), meillä on kesällä parvekkeen pienessä kasvihuonehyllyssä minttua, chilejä, basilikaa, rukolaa, persiljaa ja tilliä. Tiskikaapissa on tällä hetkellä idunkasvatusprojekti, minkä tulokset näyttävät lupaavilta. Parin päivän sisällä saamme laittaa salaatin sekaan omia itujamme!


Pikkuisessa taimitarhassamme idätetään habanero- ja hot lemon chilejä sekä yrttejä. Kasvettuaan taimet siirretään parvekkeelle pieneen kasvihuoneeseemme.


Minttua <3

Perjantaina lapsuudenystäväni tuli pitkästä aikaa Jyväskylään yökyläilemään, teimme ihanan illallisen: vihreää salaattia, dijon-smetanaetanoita ja vihreää parsaa. Parsat keitettiin pannulla, jolla olin ensin paistanut etanat ja ne saivat siten imeä itseensä smetanan, yrttien, valkosipulin ja sitruunan aromeja. Yksinkertaiseen salaattiin tuli rukolaa, jäävuorisalaattia, minutomaatteja, punasipulia, hunajaa ja sitruunalla maustettua oliiviöljyä. Ruuan kanssa nautittiin yhtä parhaista kokeilemistani luomupunkuista. Chileläinen Maitén Reserva Cabernet Sauvignon, 2009 (9,99 €) on makea, täyteläinen, pehmeä ja marjainen viini, jossa on myös aavistus raikasta minttua. Viiniä suositellaan liharuokien, vartaiden ja juustojen kanssa nautittavaksi. Juustoisten etanoiden kanssa viini oli erinomaista, mutta mielestäni se (kuten yleensä muutkin juustojen kanssa suositeltavat viinit) maistui ihanalta myös seurustelujuomana. Suosittelen lämpimästi!

Kevyt ja herkullinen perussalaatti

Juustoisia etanoita ja tankoparsaa, ah!

Torstaina lähdemme pääsiäisen viettoon Saksaan Mikon sukulaisten luokse. Luvassa lienee ihanan kesäistä keliä, Mikolle paljon saksalaisia oluita, Fc Schalke 04:n ottelu isolla areenalla, grillailua ja mukavaa yhdessäoloa! Hyvää pääsiäistä lukijoille ja muistakaa herkutella! Jos valmistatte pääsiäisenä lammasta, voin suositella Maitén-viiniä aterialle :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti